Hoppa till innehåll
Home » Om mig

Om mig

Min Story

2023 fyllde Ear Hear Musik & Ljud AB 34 år.
Merparten av de åren har jag jobbat med Robert Broberg som musiker, medproducent, ljudtekniker, bollplank och mycket mer. Tillsammans med Robert turnerade jag Sverige runt, många varv och vi spelade på de flesta arenor och teatrar.
Med Dick Karlsson och Rey-Ove Karlén, som tillsammans med mig kompade Robert under alla år, bildades ”The Glimmer Three” eller ”The Unreal Group” eller ”Husvagnspojkarna” eller ”Robbans Skifflegroup” och några till.
Vi gjorde också några albumproduktioner tillsammans, b.l.a. ”Nu ska vi sjunga 2” och Rey-Ove och jag skapade även ”Spa-serien” med egenskriven och egenproducerad musik som fick en riktigt bra försäljning, två guldskivor mm.
I kombination med samarbetet med Robert Broberg hade jag många härliga år tillsammans med ”Svenssons Treooo”, världens bästa festorkester.

Jag har fått jobba med så många underbara människor, spelat med mina idoler, såväl artister som musiker. Den enda jag drömt om att få spela med som aldrig blev av är Jerry Williams, annars har jag samarbetat med alla på ett eller annat sätt. Ett privilegium, verkligen.
Många Grammisar och andra musikpriser har jag nominerats till och vunnit, indirekt som musiker och/eller ljudtekniker.
Som ljudtekniker har jag mastrat tusentals skivor, fått träffa och lära känna mina idoler bland ljudteknikerlegendarer och lärt mig mycket av dem, men också kunnat lära ut mina små knep, framför allt i den nya digitala världen.
När jag var ung läste jag en amerikansk gitarrtidning där Jeff Beck intervjuades. Han försöker, när han spelar, att spela minst en ton eller fras som berör honom på något sätt. Jag har vid något tillfälle då och då kommit dit själv. Spelat en ton eller fras på gitarr som var så bra att jag själv blev berörd. Det är nog det som jag tar med mig personligen från dessa 34 år, så får vi se om det blir en ton eller fras till under kommande år.
Och förhoppningvis med massor av nya och gamla samarbeten, människor, låtar och projekt att jobba med!

Ser fram emot år 35!
/Uffe Börjesson 2024